Украинският президент Владимир Зеленски предупреди в петък, че светът трябва да възприема това

...
Украинският президент Владимир Зеленски предупреди в петък, че светът трябва да възприема това
Коментари Харесай

Зеленски подгрява света: Русия може да използва ядрени оръжия срещу Украйна

Украинският президент Владимир Зеленски предупреди в петък, че светът би трябвало да възприема това съществено и да се приготви за опцията Русия да употребява нуклеарно оръжие в офанзивата си против Украйна, оповестява The Hill.

" Не единствено аз - мисля, че целият свят, всички страни би трябвало да се тормозят, тъй като може да не е същинска информация, само че може да е истина ", сподели Зеленски пред Джейк Тапър от CNN, когато го попита дали се тормози съветският президент Владимир Путин може да употребява тактическо нуклеарно оръжие против Украйна.

Зеленски сподели също, че Москва може елементарно да употребява нуклеарно или химическо оръжие, защото Путин не го интересува живота на украинските жители.

" Те биха могли да го създадат, за тях животът на хората не значи нищо ", сподели Зеленски. " Трябва да мислим, само че да не се опасяваме, да сме подготвени. Но това не е въпрос... единствено за Украйна, само че и за целия свят, по този начин мисля ".

Посланието на Зеленски е рязка смяна от мненията, които той направи миналия месец, когато сподели, че опасността на Путин да употребява нуклеарна мощ, в случай че Западът се намеси във войната, е " блъф ".

По това време Путин разпореди нуклеарните му сили да бъдат приведени в нараснала подготвеност, откакто Зеленски неведнъж прикани НАТО да наложи зона, неразрешена за полети над Украйна.

Новите мнения на Зеленски също следват тези, направени от шефа на ЦРУ Уилям Бърнс в четвъртък за вероятността Русия да употребява нуклеарни оръжия, защото става все по-отчаяна в своето навлизане.

Сега светът следи и чака, до момента в който силите на Кремъл - които се оттеглиха от огромна част от Северна Украйна, след като не съумяха да завладяват столицата Киев - се прегрупират за възобновена атака в района на Донбас на изток.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР